Teknik 2

Teknik 2 är vår andra nivå i teknikskolan. För att flytta upp till denna nivå ska man ha deltagit på tävling och kan genomföra 50 meter ryggsim, bröstsim och crawl regelrätt. De nya teknikmoment som förväntas att barnet kan är lagkappsväxlingar, undervattensarbete i start för samtliga simsätt och vändningar i samtliga simsätt.

Målsättning

Vi jobbar mot att klara kraven för Teknikskolans silverplakett, men även mot att klara förkunskapskraven för utvecklingsnivå U3:3.

Detta innebär bland annat att simmaren bör lära sig:

 • Simma 25 meter fjäril
 • Simma 100 meter crawlryggsim
 • Simma 100 meter bröstsim
 • Simma 100 meter crawl
 • Simma 100 meter medley
 • Undervattensarbete efter vändning i samtliga simsätt

Innehåll

Vi jobbar vidare med en bra grund i simningen och vi lägger på mer teknikövningar för att finslipa alla simsätt. Vi börjar jobba lite mer med uthållighet och simmar lite längre sträckor och övar på att göra bra vändningar med undervattensjobb.

Träningsupplägg

Vi samlas 15 minuter innan varje träning för att göra en gemensam uppvärmning och olika landövningar. Det är väldigt viktigt att man kommer i tid till uppvärmningen eftersom vi ofta använder den tiden till att informera simmarna om vad som kommer att ske på dagens träning.

Se gärna till att simmarna har ätit ordentligt en tid före träningen så att de orkar hela passet. Efter träningen vill vi väldigt gärna att simmarna äter något litet för att återhämta sig. Det kan vara en frukt, en smörgås eller en drickyoghurt.

Vi ser gärna att ni föräldrar är med och tillgängliga under träningstiden för att stötta era barn om det behövs.

Bra att ha med

 • Vanliga simkläder och simglasögon. Ska ni köpa ny baddräkt kan det vara bra att veta att baddräkter med spännen inte är tillåtna på tävling.
 • Badmössa är väldigt bra om man har lite längre hår.
 • Vattenflaska är ett måste, man måste dricka flera gånger under träningen för att orka med hela passet.
 • Vi kommer att använda fenor under varje pass och eftersom passformen är väldigt individuell behöver varje simmare köpa egna. Frågor oss gärna om råd innan ni köper nya fenor.
 • Platta och dolme får man låna av oss vid behov, men vi rekommenderar att man köper en egen uppsättning för enkelhets skull.

Tävlingar

Vi kommer att delta på vår egen tävling Poängsim två gånger per termin.

Grupper under våren 2022

Följande T2-grupper tränar i vår:

Grupp Plats Träningstider Ansvarig tränare Assisterande tränare

T2A

Fyrishov

Mån: 17:30-18:30

Ons: 16:00-17:00

Sön: 10:00-11:00

Lisen Myrelid Joanna Sundqvist
Loke Wallin

T2B

Fyrishov

Mån: 16:00-17:00

Ons: 16:00-17:00

Sön: 10:00-11:00

Ellen Fredrika Näslund

Linnea Taflin

Ann-Kristina Lind

Observera att träningstiderna ovan är enbart bokad tid i vattnet. Till det tillkommer 15 min uppvärmning innan varje träning och 5 min samling efter varje träning. Tid för landträning tillkommer även det och meddelas av gruppens tränare.

Information om VT22 har skickats ut via mail.

Md webp.net gifmaker
Md simbutiken
Som medlem i US får du 10 % rabatt mot uppvisande av ditt digitala medlemskort. Nu får du också 10 % rabatt vid köp i webbutiken, erbjudandet finns på ditt digitala medlemskort.
Md myclub logo
Md puff samverkan rfsisuuppland 250 250
Md mssf
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub