Teknik 3

För att få simma i Teknik 3 ska man behärska alla simsätt och kunna genomföra alla simsätt regelrätt på distanserna: 100 meter rygg, bröst, crawl och medley samt 25 meter fjäril. Vi förbereder simmarna för en mer prestationsinriktad träning, där målmedvetenhet och kvalitet i träningen är viktig. Simmaren förväntas även klara följande nya teknikfärdigheter: medleyväxlingar och undervattensabeter i samtliga simsätt efter start och vändning.

Målsättning

Vi jobbar mot att klara kraven för Teknikskolans guldplakett, men även mot att klara förkunskapskraven för utvecklingsnivå U4:1.

Detta innebär bland annat att simmaren bör lära sig:

  • Simma 50 meter fjäril
  • Simma 200 meter crawlryggsim
  • Simma 200 meter bröstsim
  • Simma 200 meter crawl
  • Simma 200 meter medley

Innehåll

Träningsmängden ökas här med ett till pass i vattnet samt landträning för att bli mer inriktad mot tävlingssimning. Landträningen används för att stärka viktiga muskler som behövs för explosivitet och bra kraft i dragen och för att förebygga de klassiska simmarskadorna. Vi fokuserar mycket på starter, vändningar och målgångar samt bra kvalité och uthållighet i simningen.

Träningsupplägg

Vi samlas 15 minuter innan varje träning för att göra en gemensam uppvärmning och olika landövningar. Det är väldigt viktigt att man kommer i tid till uppvärmningen eftersom vi ofta använder den tiden till att informera simmarna om vad som kommer att ske på dagens träning.

En gång per vecka kommer vi att köra lite längre landträning innan simträningen, då samlas vi en timme innan vi hoppar i vattnet. Under landträningen är det bra att ha lättare överdragskläder på sig. Mer info om detta ges i respektive grupp.

Se gärna till att simmarna har ätit ordentligt en tid före träningen så att de orkar hela passet. Efter träningen vill vi väldigt gärna att simmarna äter något litet för att återhämta sig. Det kan vara en frukt, en smörgås eller en drickyoghurt.

Bra att ha med

  • Vanliga simkläder och simglasögon. Ska ni köpa ny baddräkt kan det vara bra att veta att baddräkter med spännen inte är tillåtna på tävling.
  • Badmössa är väldigt bra om man har lite längre hår.
  • Vattenflaska är ett måste, man måste dricka flera gånger under träningen för att orka med hela passet.
  • Platta, dolme och fenor. Köp gärna lite kortare fenor.

Tävlingar

Vi kommer att delta på vår egen tävling Poängsim två gånger per termin samt ytterligare en till två tävlingar per termin hos någon av klubbarna i närheten.

Utöver detta kommer vi att åka på Simiaden som är en stor tävling som genomförs på olika platser över hela landet.

Grupper under våren 2022

Följande T3-grupp tränar i vår:

Grupp Träningstider Ansvarig tränare Assisterande tränare

T3A

Fyrishov

Tis 16:30-18:00
Tor 16:00-17:30
Sön 15:30-17:30

Lina Westerlund

Johan Hasselborn
Veronica Loklint
Rebecca Sedin

Observera att träningstiderna ovan är enbart bokad tid i vattnet. Till det tillkommer 15 min uppvärmning innan varje träning och 5 min samling efter varje träning. Tid för landträning tillkommer även det och meddelas av gruppens tränare.

Information om VT22 har skickats ut via mail.

Md webp.net gifmaker
Md simbutiken
Som medlem i US får du 10 % rabatt mot uppvisande av ditt digitala medlemskort. Nu får du också 10 % rabatt vid köp i webbutiken, erbjudandet finns på ditt digitala medlemskort.
Md myclub logo
Md puff samverkan rfsisuuppland 250 250
Md mssf
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub