Bli funktionär

Simtävling utan tidtagning och regler. Kan det vara något?

Upsala Simsällskap har av tradition haft en stor funktionärskår (främst bestående av föräldrar till våra simmande barn och ungdomar eller före äldre eller före detta simmare) men vi behöver alltid få in fler och nya funktionärer annars kommer vi att ha stora problem att arrangera tävlingar. US försöker hålla den klassiska formen av simtävlingar vid liv - med tidtagning enligt simsportens regler. För att kunna genomföra detta så behöver vi funktionärer.

Det finns många uppgifter som måste fungera på en tävling oavsett storlek:

Bryggan - sköter tidtagningsanläggningen, ger oss resultat och pratar under tävlingen (speaker)

Runt bassängen - utbildade regelfunktionärer, löpare, tävlingsbyråfolk, matserverare, fikafixare mm.

Före och efter tävlingen - personer som "bygger upp" simhallen och "river" efteråt.

Det krävs ca 25-30 personer per tävlingspass (ett tävlingspass är normalt en för- eller eftermiddag) för att genomföra en tävling. Det är mycket folk och US behöver ständig påfyllning i funktionärskåren. US behöver DIG för att kunna fortsätta arrangera tävlingar i egen regi!

Som förälder/supporter kan det vara svårt att veta alla regler som gäller vid genomförande av en simtävling. Därför arrangerar US kontinuerligt funktionärsutbildningar. Kursens syfte är att ge behörighet som tävlingsfunktionär. Du får utbildning för att klara av olika poster som tidtagare, vändningskontrollant mm. Några förkunskaper inom simning behövs inte.

När blir man funktionär? Teknik 1 är US första grupp mer inriktad på simträning. Har du barn som simmar i teknik 1 förväntar sig US att du anmäler ditt intresse att bli funktionär. Ditt funktionärsskap är naturligt att det finns under hela ditt barn eller ungdoms aktiva tid i US. På så sätt är det betydligt lättare för dig att följa ditt barns utveckling och bättre kunna kommunicera både med ditt barn och ledare och tränare på US.

Funktionär blir du på två kurskvällar och två praktikpass.

Att kunna reglerna i simning skapar en förståelse för ditt barns simning och simtävlingar och sen blir det så mycket roligare att se tävlingar när man kan reglerna!

Funktionärsutbildningen skapar också en härlig klubbkänsla då du lär känna andra simintresserade föräldrar!

Intresserad?

Hör av dig till vårt kansli på kansli@upsalasim.nu alternativt Tävlingskommitténs ordförande Per Rydåker

Du anmäler dig genom att skicka namn, adress, mobilnr, personnr och en e-postadress. US står för kostnaden, såklart!

Aktuella funktionärsutbildningar:


Md webp.net gifmaker
Md simbutiken
Som medlem i US får du 10 % rabatt mot uppvisande av ditt digitala medlemskort. Nu får du också 10 % rabatt vid köp i webbutiken, erbjudandet finns på ditt digitala medlemskort.
Md myclub logo
Md puff samverkan rfsisuuppland 250 250
Md mssf
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub