Uppdatering kring vår verksamhet i Coronatider

För oss är det viktigt att följa de råd och rön som Folkhälsomyndigheten, RF, Svensk Simidrott, kommun och Fyrishov ger oss. Folkhälsomyndigheten har uttryckt att det är viktigt att barn och ungdomar får fortsätta att vara aktiva om så är möjligt. Det som sätter stopp för oss är om badet skulle stänga, det är inte aktuellt nu men kan naturligtvis komma att ändras. Enligt de sammanställningar som Svensk Simidrott ( Svenska simförbundet ) sammanställt,https://www.svensksimidrott.se/Nyheter/simforbunde...

är badmiljön inte något som främjar virus. Vi kommer att ha vanlig verksamhet tills annat kommer fram eller att badet måste stänga. Här är de sammanställda enligt svensk Simidrott för badmiljö.

Följande säkerhetsåtgärder förebygger risken att smittas av virus:

  • Undvik att röra vid ansiktet eller ögonen.
  • Undvik nära kontakt med sjuka människor.
  • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, före måltid, mathantering och efter toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när möjlighet till handtvätt inte finns.
  • Hosta och nys i armvecket eller i en pappersnäsduk. Då hindras smitta från att spridas och från att förorena händer.

Som en extra försiktighetsåtgärd kan det som förening var klokt att uppmana sina medlemmar att följa nedanstående rutiner vid träningstillfällena:

  • Duscha och tvåla in dig ordentligt innan du kommer in i bassängområdet
  • Kom tidigast till bassängen 5 min innan träningen startar.
  • Dela inte utrustning eller vattenflaskor med andra i gruppen under träningen
  • Lämna badet så snart din simträning är avslutad.

Samma sak gäller naturligtvis vid landträning.

Tack för att du följer ovanstående råd och riktlinjer och glöm inte- är du sjuk, stanna hemma två dygn efter att du känner dig frisk.

Upsala Simsällskap

Md webp.net gifmaker
Md simbutiken
Som medlem i US får du 10 % rabatt mot uppvisande av ditt digitala medlemskort. Nu får du också 10 % rabatt vid köp i webbutiken, erbjudandet finns på ditt digitala medlemskort.
Md myclub logo
Md puff samverkan rfsisuuppland 250 250
Md mssf
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub