Masters

Ibland hör man talas om Masterssimmare. Vad är det för något? Jo, Masters är en tävlingsform inom simningen för alla som har fyllt 20 år. Internationellt vid mästerskapstävlingar är gränsen 25 år, men Sverige och många andra länder har numera inkluderat en så kallad "Pre-Masters" klass 20-24 år vid nationella tävlingar och mästerskap.

För simmare som slutat simma och vill pröva på igen är Masters-simning ett bra alternativ. Tävlingarna är indelade i åldersgrupper i femårsintervaller, 25-29 år, 30-34 år, 35-39 år osv. Lag från 100-119 år, 120-159 år, 160-199 år osv. För att tävla i Mastertävlingar ska man vara med i en simklubb och där får man hjälp med att registrera sig för tävlingslicens.

I US tar vi ut en terminsavgift och för de som vill tävla en licensavgift.


Målsättning: Du har din egen målsättning med träningen i vår mastersgrupp.

Föreningens målsättning är att ge möjlighet för att träna tillsammans och man hoppas att så många som möjligt vill tävla i masterstävlingar samt att vi därigenom på sikt kan arrangera ett Masters-SM på lång bana.

Tävlingar: Se tävlingsprogram samt Svenska Simförbundets hemsida.

Att ha med till varje simträning:

  • Simkläder, simglasögon och US-badmössa.
  • Vattenflaska.
  • Platta, fenor, dolme och paddlar.
Md webp.net gifmaker
Md simbutiken
Som medlem i US får du 10 % rabatt mot uppvisande av ditt digitala medlemskort. Nu får du också 10 % rabatt vid köp i webbutiken, erbjudandet finns på ditt digitala medlemskort.
Md myclub logo
Md puff samverkan rfsisuuppland 250 250
Md mssf
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub