Information US simskola

Kontakt US simskola: simskola@upsalasim.nu

Vanliga frågor och svar HÄR.

Anmälan HÄR.

Upsala Simsällskaps simskola följer Svenska Simförbundets simlinje. Vi har minisim i två nivåer för barn som är 2-3 år samt sex nivåer i simskolan för barn som är 4-15 år. Information om minisimsnivåer HÄR och simskolenivåer HÄR.

All verksamhet bedrivs på Fyrishov i Uppsala.

När barnet anses som simkunnig ("Simkunnig anses den som kan falla i vattnet, få huvudet under ytan och efter att åter tagit sig upp till ytan, kan simma 200 meter på djupt vatten varav 50 meter på rygg") finns det tre valbara möjligheter för barnet för att hålla igång sin simkunnighet. Alternativ 1 är att fortsätta i vår teknikskola, alternativ 2 är att fortsätta i vår grupp Valhaj och ta simmärken eller alternativ 3 är att börja spela vattenpolo.


Priser

Medlemsavgift på 100 kr är obligatorisk och betalas endast en gång per år. Deltagaravgiften för respektive period syns HÄR.


Betalning

Vi tillämpar direktbetalning via bank, Swish och fakturabetalning (5 dagar) vid anmälan. Ej kortbetalning.

OBS! Man kan inte avanmäla genom att inte betala. För att göra en avanmälan måste man skicka ett mail till simskola@upsalasim.nu

Mer information HÄR.


Inpasseringskort

Alla barn som går på simskola hos oss samt deras medföljare tilldelas så kallade inpasseringskort för att komma in genom grindarna på Fyrishov.

  • Undervisningsbassängen: De barn som har undervisning i undervisningsbassängen tilldelas ett kort med ett antal klipp för antalet simskoletillfällen (ett klipp för barnet och ett klipp för medföljande vuxen varje gång ni passerar genom grindarna in till simskolan).
  • Simhallen: De barn som har undervisning i simhallen tilldelas ett kort och barnets förälder/medföljare tilldelas ett kort. Dessa kort används för att gå in genom grindarna när det är simskola.
  • Träningsbassängen: De barn som har undervisning i träningsbassängen (endast minisim) tilldelas en kod, det vill säga inget inpasseringskort, som används vid inpassering via publikentrén till simhallen vid varje tillfälle.

Tänk på att inpasseringskorten är en värdehandling! Vid förlorat kort kontaktar ni simskola@upsalasim.nu så att vi kan spärra ert gamla kort och beställa ett nytt. Ett nytt kort tar upp till tre arbetsdagar att få och kostar 50 kr/kort.

Om inpasseringskortet inte kan visas upp vid inpassering betalar barnet och den medföljande vuxna fullt entrépris till Fyrishov.

Bad ingår ej för varken barn eller förälder/medföljare. Om ni vill bada innan/efter en simskolelektion betalar ni full entré i Fyrishovs reception.


Ombyte

Ombyte sker i tre olika omklädningsrum beroende vilken bassäng barnet har undervisning i samt vilken tid barnet har lektion.

Om barnet har undervisning i träningsbassängen sker ombyte innan och efter simskolelektionerna i omklädningsrummet vid träningsbassängen, om barnet har undervisning i undervisningsbassängen sker ombyte i äventyrsbadets omklädningsrum och om barnet har undervisning i simhallen sker ombyte i simhallens omklädningsrum.

OBS! Om lektion innan kl.09:00 sker ombyte i simhallens omklädningsrum och om lektion efter kl.19:15 sker ombyte i äventyrsbadets omklädningsrum.


Återanmälan och nyanmälan

Anmälan till våra simkurser görs direkt via hemsidan när vi har en anmälan öppen. Vi har tyvärr ingen möjlighet att erbjuda någon form av bevakning av platser eller kösystem.

Inför varje anmälan publiceras en anmälningslänk HÄR.

Vårterminen 2025:

Intensivsimskola maj 2024: Anmälan (för alla) öppnar måndag 29/4 kl.20:00 och stänger söndag 5/5 kl.20:00.

Sommarsimskola 2024: Anmälan öppnar (för alla) torsdag 30/5 kl.21:00.

Höstterminen 2024: Återanmälan öppnar måndag 8/7 kl.12:00 samt stänger måndag 5/8 kl.12:00.

Nyanmälan öppnar torsdag 8/8 kl.12:00 samt stänger söndag 18/8 kl.12:00


Nyanmälan är för er som inte tidigare deltagit i någon av våra kurser i simskolan eller inte deltagit den senaste terminen.

Återanmälan är för er som deltagit i någon av våra simkurser under den senaste terminen och fått en rekommendation på ert barns diplom.

  • Då har du förtur till anmälan för nästa period. Gäller vår till höst och höst till vår. Även ni som gått i våra maj- och sommarsimskolor har förtur till höstens kurser.
  • Om du inte utnyttjar detta den tid då systemet är öppet för återanmälan förlorar du rätten till förtur.
  • Det går dock fortfarande att anmäla sig till platser som finns kvar och som finns öppna för alla som vill anmäla sig.

OBS! Du får ingen bekräftelse per mail vid anmälan.


Hur vet jag att min anmälan kommit fram?

Du får en bekräftelse direkt på skärmen. Din anmälan har registrerats efter det att du betalat simskoleavgiften.

Observera att antalet platser är begränsade, vi kan tyvärr inte garantera att alla får plats. Den stora utmaningen för oss är bristen på bassänger i Uppsala. Den tid vi får i bassängen täcker inte upp mot den efterfrågan som finns för simskola. Ni som inte får plats denna gång är välkomna att försöka igen till nästa omgång.

Syskon har ingen syskonförtur! Då vi i första hand måste se till att alla barn som redan går i verksamheten har chans att fortsätta.


Information inför simskoleperiod

Information inför varje simskoleperiod skickas ut via mail till den mailadress som är angiven i MyClub senast 10 dagar innan första lektionstillfället. Då skickas en kallelse ut samt gruppspecifik information. Viktigt att läsa igenom allt detta!

Md webp.net gifmaker
Md simbutiken
Som medlem i US får du 10 % rabatt mot uppvisande av ditt digitala medlemskort. Nu får du också 10 % rabatt vid köp i webbutiken, erbjudandet finns på ditt digitala medlemskort.
Md myclub logo
Md puff samverkan rfsisuuppland 250 250
Md mssf
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub