Information US simskola

Kontakt US simskola: simskola@upsalasim.nu

Upsala Simsällskaps simskola följer Svenska Simförbundets simlinje. Vi har minisim i två nivåer för barn som är 2-3 år samt sex nivåer i simskolan för barn som är 4-15 år. All verksamhet bedrivs på Fyrishov i Uppsala.

När barnet anses som simkunnig ("Simkunnig anses den som kan falla i vattnet, få huvudet under ytan och efter att åter tagit sig upp till ytan, kan simma 200 meter på djupt vatten varav 50 meter på rygg") finns det tre valbara möjligheter för barnet för att hålla igång sin simkunnighet. Alternativ 1 är att fortsätta i vår teknikskola, alternativ 2 är att fortsätta i vår grupp Valhaj och ta simmärken eller alternativ 3 är att börja spela vattenpolo.


Priser

Medlemsavgift på 100 kr är obligatorisk och betalas endast en gång per år.

Kurser som bedrivs i undervisningsbassängen, träningsbassängen och simhallen

12 gånger

1.500 kr


Betalning

Från och med nu tillämpar vi endast direktbetalning via bank, Swish och fakturabetalning (5 dagar) vid anmälan. Ej kortbetalning.

OBS! Man kan inte avanmäla genom att inte betala. För att göra en avanmälan måste man skicka ett mail till simskola@upsalasim.nu


Inpasseringskort

Alla barn som går på simskola hos oss samt deras medföljare tilldelas så kallade inpasseringskort för att komma in genom grindarna på Fyrishov.

Undervisningsbassängen: De barn som har undervisning i undervisningsbassängen tilldelas ett kort med 24 klipp (ett klipp för barnet och ett klipp för medföljande vuxen varje gång ni passerar genom grindarna in till simskolan).

Simhallen: De barn som har undervisning i simhallen tilldelas ett kort och barnets förälder/medföljare tilldelas ett kort. Dessa kort används för att gå in genom grindarna när det är simskola.

Träningsbassängen: De barn som har undervisning i träningsbassängen (endast minisim) tilldelas en kod, det vill säga inget inpasseringskort, som används vid inpassering via publikentrén till simhallen vid varje kurstillfälle.

Tänk på att inpasseringskorten är en värdehandling. Vid förlorat kort kontaktar ni simskola@upsalasim.nu så att vi kan spärra ert gamla kort och beställa ett nytt. Beställning av nytt kort måste ske senast tre arbetsdagar innan nästa lektionstillfälle och kostar 100 kr.

Om inpasseringskortet inte kan visas upp vid inpassering betalar barnet och den medföljande vuxna fullt entrépris till Fyrishov.

OBS! Bad ingår ej för varken barn eller förälder/medföljare. Om ni vill bada innan/efter en simskolelektion betalar ni full entré i Fyrishovs reception.


Ombyte

Ombyte sker i tre olika omklädningsrum beroende vilken bassäng barnet har undervisning i. Om barnet har undervisning i träningsbassängen sker ombyte innan och efter simskolelektionerna i omklädningsrummet vid träningsbassängen. Om barnet har undervisning i undervisningsbassängen sker ombyte i äventyrsbadets omklädningsrum och om barnet har undervisning i simhallen sker ombyte i simhallens omklädningsrum.


Återanmälan samt nyanmälan och anmälan till restplatser

Vårterminen 2024:

Intensivsimskola maj 2024:

Sommarsimskola 2023: Öppnar torsdag 1/6 kl.21:00 och stänger måndag 5/6 kl.21:00

Höstterminen 2023: Återanmälan (för de som gått hos oss VT23 och/eller i maj och/eller under sommarsimskolan) öppnar måndag 10/7 kl.20:00 och stänger onsdag 19/7 kl.20:00.

Nyanmälan samt anmälan till restplatser (för alla) öppnar måndag 7/8 kl.20:00 och stänger onsdag 16/8 kl.20:00.


Information inför simskoleterminen

Information inför varje simskoletermin skickas ut via mail till den mailadress som är angiven i MyClub senast 10 dagar innan första lektionstillfället. Då skickas en kallelse ut samt gruppspecifik information. Viktigt att läsa igenom allt detta!

Md webp.net gifmaker
Md simbutiken
Som medlem i US får du 10 % rabatt mot uppvisande av ditt digitala medlemskort. Nu får du också 10 % rabatt vid köp i webbutiken, erbjudandet finns på ditt digitala medlemskort.
Md myclub logo
Md puff samverkan rfsisuuppland 250 250
Md mssf
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub