Information US teknikskola

Kontakt US teknikskola: sk@upsalasim.nu

Teknikskolan är ett av tre valbara alternativ efter vår simskola. I teknikskolan jobbar man att med förbättra tekniken i samtliga simsätt samt får möjligheten att prova på att tävla om man vill.

Vår teknikskola är öppen för alla som är simkunniga enligt den nordiska definitionen, det vill säga falla i vattnet, ta sig upp till ytan och simma 200 meter på djupt vatten, varav 50 meter i ryggläge. Man ska dessutom kunna grunderna i samtliga simsätt. Det innebär 25 meter av ryggsim (ryggcrawl), bröstsim och crawl samt grunderna i en fjärilsliknande rörelse.


Anmälan

Barn som simmat i US teknikskola föregående termin: Om barnet har simmat i vår teknikskola föregående termin får barnet en rekommendation till nästkommande termin till lämplig nivå. Om barnet rekommenderas en nivå i Teknikskolan (Teknikhaj, T1 eller T2) görs anmälan via vår hemsida och MyClub angivet datum när anmälan öppnar.

Barn från US simskola: Barn som klarat nivån Pigghaj eller Rockan C i vår simskola erbjuds plats i teknikskolan vid avslutad simskoletermin.

Barn som ej deltagit i US verksamhet: Barn som inte deltagit i vårt verksamhet tidigare måste anmälas till ett så kallat provsim för att visa vad barnet kan för att därefter placeras på lämplig nivå. Om det inte finns någon anmälan öppen till provsim på hemsidan rekommenderar vi er att maila till sk@upsalasim.nu


Betalning och avanmälan

Betalning inför varje termin sker via den faktura ni får vid anmälan.

  • Avbokning mer än 10 dagar innan terminsstart är avgiftsfritt.
  • Plats som bokats och avbokas via mail till sk@upsalasim.nu senare än 10 dagar innan terminsstart debiteras med 500 kr.
  • Avhopp av grupp och meddelande via mail efter första erbjudna träningstillfället debiteras med halv terminsavgift samt medlemsavgift i förekommande fall.

Vid avbokning pga sjukdom/skada där läkarintyg kan uppvisas återbetalas den del av terminsavgiften som motsvarar de missade tillfällena.


Teknikskolans nivåer

Teknikskolan är uppdelad i tre nivåer och man simmar vanligen 2-4 terminer på varje nivå. Det är viktigt att ha uppnått rätt teknisk nivå innan flytt för att undvika överbelastningsskador. Vi gör en individuell bedömning av varje simmare vilket gör att vissa simmar fler eller färre terminer på respektive nivå.

GruppTräning
Teknikhaj 2x1h och 5 min (15 min uppvärmning på land + 45 min i vattnet + 5 min avslutande samling)
Teknik 1 (T1) 2x1h och 20 min (15 min uppvärmning på land + 1h i vattnet + 5 min avslutande samling)
Teknik 2 (T2)
3x1h och 20 min (15 min uppvärmning på land + 1h i vattnet + 5 min avslutande samling) + 30-45 min landträning
Md webp.net gifmaker
Md simbutiken
Som medlem i US får du 10 % rabatt mot uppvisande av ditt digitala medlemskort. Nu får du också 10 % rabatt vid köp i webbutiken, erbjudandet finns på ditt digitala medlemskort.
Md myclub logo
Md puff samverkan rfsisuuppland 250 250
Md mssf
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub