Teknik 1

Teknik 1 är US första grupp mer inriktad på simträning. Rekommenderad ålder för den här nivån är 7-9 år. Det största fokuset ligger på tekniken och grunderna i de olika simsätten. Vi jobbar mycket med de mest grundläggande delarna i simningen som vattenläge och koordnation. Ofta kommer man från våra Knattesimsgrupper Pigghaj eller Valhaj och förväntas vara simkunnig enligt den nordiska definitionen (kunna falla i vattnet, ta sig upp till ytan och simma 200 meter på djupt vatten) samt kunna grunderna i samtliga simsätt.

Målsättning

Vi jobbar mot att klara kraven för Teknikskolans bronsplakett, men även mot att klara förkunskapskraven för utvecklingsnivå U3:2.

Detta innebär bland annat att simmaren bör lära sig:

 • Simma 20 meter fjäril
 • Simma 50 meter crawlryggsim
 • Simma 50 meter bröstsim
 • Simma 50 meter crawl
 • Undervattensarbete efter start i samtliga simsätt
 • Kunna delta i en lagkapp

Innehåll

Vi jobbar mycket med att få ett bra vattenläge i samtliga simsätt. Grundläggande för ett bra vattenläge är att man kan göra en bra "streamline", dvs. hålla händerna som en pil över huvudet och glida i vattnet.

Vi jobbar också mycket med att koordinera arm- och bantag för att kunna lägga in fler och fler teknikmoment.

Träningsupplägg

Vi samlas 15 minuter innan varje träning för att göra en gemensam uppvärmning och olika landövningar. Det är väldigt viktigt att man kommer i tid till uppvärmningen eftersom vi ofta använder den tiden till att informera simmarna om vad som kommer att ske på dagens träning.

Se gärna till att simmarna har ätit ordentligt en tid före träningen så att de orkar hela passet. Efter träningen vill vi väldigt gärna att simmarna äter något litet för att återhämta sig. Det kan vara en frukt, en smörgås eller en drickyoghurt.

Vi ser gärna att ni föräldrar är med och tillgängliga under träningstiden för att stötta era barn om det behövs.

Bra att ha med

 • Vanliga simkläder och simglasögon. Ska ni köpa ny baddräkt kan det vara bra att veta att baddräkter med spännen inte är tillåtna på tävling.
 • Badmössa är väldigt bra om man har lite längre hår.
 • Vattenflaska är ett måste, man måste dricka flera gånger under träningen för att orka med hela passet.
 • Platta får man låna av oss vid behov, men vi rekommenderar att man köper en egen uppsättning för enkelhets skull.
 • Fenor kommer vi att introducera och eftersom passformen är väldigt individuell behöver varje simmare köpa egna. Frågor oss gärna om råd innan ni köper nya fenor.

Tävlingar

Vi kommer att delta på vår egen tävling Poängsim två gånger per termin samt eventuellt åka på en enklare inbjudningstävling hos en av klubbarna i närheten.

Grupper under hösten 2020

Följande T1-grupper tränar i höst.

Grupp Träningstider Ansvarig tränare Assisterande tränare

T1A

Fyrishov

Tis 16:00-17:00
Lör 09:00-10:00

Joel Pelling
Alva Olsson


T1B Fyrishov Tis 16:00-17.00
Lör 09:00-10.00
Lisa Diös
Ann-Kristina Lind


T1C Fyrishov Tis 16:00-17.00
Lör 09:00-10.00
Ester Inghammar
Viktoria Lautman

T1K

Knivsta

Ons 17:00-18:00
Fre 17:00-18:00

Ella Hellsten
Elliot Holmgren

Observera att träningstiderna ovan är enbart bokad tid i vattnet. Till det tillkommer samling, landträning och stretching. Respektive tränare meddelar de exakta tiderna.

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub