Vanliga frågor och svar simskola

Innan du mailar oss på simskola@upsalasim.nu får du gärna läsa nedan och se om du finner svar på din fråga.

Allmänt

Var är simskolan någonstans?

All vår simskola bedrivs på Fyrishov i Uppsala.


Erbjuder ni privatlektioner?

Ja, mer information HÄR.


Jag vill bli simskoleledare, hur gör jag?

Vi söker alltid efter engagerade personer som vill börja jobba hos oss, oavsett om du har erfarenhet sedan tidigare eller inte då du får utbildning av oss. Ett perfekt extrajobb! Maila oss på simskola@upsalasim.nu för mer information.


Alla grupper är slut på platser, kan ni inte bara erbjuda fler platser?

Antalet platser är begränsade, vi kan tyvärr inte garantera att alla får en plats. Den stora utmaningen för oss är bristen på bassänger i Uppsala. Den tid vi får i bassäng täcker inte upp mot den efterfrågan på plats i simskola som finns. Ni som inte får plats denna gång är välkomna att försöka igen till nästa omgång.


Anmälan

När är nästa simskolestart?

Du kan läsa om kommande kursstarter HÄR.


Hur anmäler jag mitt barn till simskola?

Information om hur du anmäler finns HÄR.


Hur vet jag att min anmälan gått igenom?

Du får en bekräftelse direkt på skärmen. Din anmälan har registrerats efter det att du bekräftat din betalning. Du kan sedan se anmälan på barnets konto i MyClub på anmälningssidan. Ca 10 dagar innan kursstart skickar vi ut en kallelse samt mer nödvändig information till angiven mailadress i MyClub.


När jag ska anmäla mitt barn syns ingen grupp, varför?

I de allra flesta fallen beror det på att barnet inte har rätt ålder för gruppen. Kontrollera vilken ålder som gäller för respektive nivå i minisim 2-3 år HÄR och simskola 4-15 år HÄR.


Vad kostar simskolan?

Kostnaden publiceras alltid HÄR i samband med att ett schema läggs ut.


Var hittar jag fakturan?

Fakturan hittar du på ditt barns konto i MyClub under fliken "Fakturor".


Hur vet jag till vilken nivå jag ska anmäla mitt barn till?

Om ditt barn gått hos oss föregående simskoleperiod har du fått en rekommendation på nivå till nästkommande termin på det diplom barnet tilldelats. Om du är ny hos oss kan du läsa om våra nivåer minisim 2-3 år HÄR, simskola 4-15 år HÄR och Valhaj (märkestagning) HÄR. Det går också alltid bra att maila oss på simskola@upsalasim.nu för rådfrågning.


Hur gör jag om jag anmält mitt barn till fel nivå?

Vi har ingen garanti på att vi kan flytta ditt barn till rätt nivå. Vi försöker dock alltid göra det i mån om plats. Maila till simskola@upsalasim.nu och meddela det. Viktigt att skicka med barnets för- och efternamn samt till vilken grupp barnet är anmäld till.


Vi behöver avboka simskoleplatsen, kan vi få våra pengar tillbaka?

Information om våra avbokningsregler finner du HÄR.


Vad betyder siffran som står bakom varje grupp?

Den siffra som står bakom respektive grupp har ingenting med nivå att göra. Siffran står endast där för att vi ska kunna skilja på alla de grupper vi har på respektive nivå.


Om simskolelektionerna

Får jag som medföljare delta vid bassängen?

Vi vill att alla medföljare väntar vid Äventyrsbadets restaurangdel eller på läktaren i simhallen under lektionstiden. Vi vill alltså inte att du som medföljare är precis vid bassängkanten eller precis utanför fönsterna (UV) till bassängen. Detta då vi upplever att det lätt stör barnens koncentration och vi vill att barnen har fullt fokus på ledarna och det de ska göra så att de lär sig så mycket som möjligt.

Om ditt barn har ett stort behov av att ha en medföljare i närheten av särskild anledning vill vi att ni kontaktar oss på simskola@upsalasim.nu innan första simskolelektionen.


Deltar jag som medföljare i vattnet tillsammans med barnet?

Nej, i simskolan deltar inte en medföljare i vattnet. Däremot på minisim 2-3 år deltar en medföljare per barn tillsammans med barnet i vattnet.


Hur många ledare är det i varje grupp?

Vi räknar ungefär 3-4 barn per ledare, så det beror på antalet barn i gruppen. Om vi ser att gruppen är i behov av extra ledare sätter vi in det i den mån det går.


Hur många barn är det i varje grupp?

Antalet barn beror på nivån. På minisimmet är antalet barn 6-8 stycken, i simskolegrupperna i UV 8-12 barn och i simhallen 8-16 barn.


Varför lär ni ut ryggsim och crawl först?

Vi börjar med att lära ut ryggsim (ryggcrawl) och crawl, när barnet sedan behärskar 10 meter av vardera simsätt introducerar vi bröstsim som simsätt. Innan dess förbereder vi endast barnet på rörelserna i bröstsim, exempelvis övar vinkling med fötterna. Om bröstsim ska läras in korrekt krävs en väl utvecklad koordinationsförmåga som de flesta barn saknar när de ska börja lära sig simma, därför tar vi bröstsim senare.


Kan vi ta igen ett missat simskoletillfälle?

Nej, det är tyvärr inte möjligt att ta igen ett missat simskoletillfälle.


Får mitt barn använda sig av simglasögon?

När barnet går i simskola i Träningsbassängen eller i Undervisningsbassängen vill vi inte att barnet använder sig av simglasögon. Detta då vi vill att alla barn ska uppnå en god vattenvana vilket inte är möjligt vid användning av simglasögon.

När barnet går i simskola i simhallen kan barnet använda sig av simglasögon om barnet vill då de kan underlätta.


Varför behöver mitt barn gå om samma nivå flera gånger?

Det är helt normalt och förväntat att barnet går om nivåer, tills dess att barnet klarar av nivån och går vidare, på vägen mot simkunnighet.


Vad händer när mitt barn är klar med simskolan?

När ditt barn klarat nivån Pigghaj eller Rockan C har vi tre valbara alternativ. Alternativen är teknikskola, Valhaj (märkestaging) och Vattenpolo. Att fortsätta efter simskolan är viktigt, bland annat för att underhålla sin livsviktiga kunskap – att kunna simma!

Md webp.net gifmaker
Md simbutiken
Som medlem i US får du 10 % rabatt mot uppvisande av ditt digitala medlemskort. Nu får du också 10 % rabatt vid köp i webbutiken, erbjudandet finns på ditt digitala medlemskort.
Md myclub logo
Md puff samverkan rfsisuuppland 250 250
Md mssf
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub