C-grupp

Målsättning

I den här gruppen jobbar vi primärt mot förkunskapskraven för utvecklingsnivå U4:3. Dessa krav fokuserar enbart på tävlingsresultat så vi jobbar även mot de teknikrelaterade förkunskapskrav som gäller för U5:1.

Detta innebär bland annat att simmaren bör ha klarat av följande innan den lämnar här gruppen:

  • Tävlat i samtliga 100 och 200 meters grenar
  • Optimal teknik vid starter och vändning avseende andning och undervattensarbete
  • Klara av den träning som erbjuds i B-gruppen. C-gruppen är vår första renodlade tävlingsgrupp. Här tränar man för att tävla och prestera i konkurrens med jämnåriga simmare i regionen. Det primära målet under hösten är Simiaden men vi hoppas även att få med några simmare till SUM-SIM.

Träningsupplägg

Vi samlas 15 minuter innan varje träning (om inte annat sägs) för att göra en gemensam uppvärmning och olika landövningar. Det är väldigt viktigt att man kommer i tid till uppvärmningen eftersom vi ofta använder den tiden till att informera simmarna om vad som kommer att ske på dagens träning.

Se gärna till att simmarna har ätit ordentligt en tid före träningen så att de orkar hela passet. Efter träningen vill vi väldigt gärna att simmarna äter något litet för att återhämta sig. Det kan vara en frukt, en smörgås eller en drickyoghurt.

Bra att ha med

  • Vanliga simkläder och simglasögon. Ska ni köpa ny baddräkt kan det vara bra att veta att baddräkter med spännen inte är tillåtna på tävling.
  • Badmössa är väldigt bra om man har lite längre hår.
  • Vattenflaska är ett måste, man måste dricka flera gånger under träningen för att orka med hela passet.
  • Platta, fenor, dolme och snorkel till varje vattenpass.
  • Träningskläder till landpassen, gärna även inomhusskor
  • Slang och hopprep för landträningarna.

Tävlingar

Vi har en ambition att delta på en tävling per månad. Det innebär givetvis att vi är med på våra egna inbjudningstävlingar såsom Jöns Svanberg och Arena Open. De yngre simmarna erbjuds åka på Simiaden. Mer information om tävlingsprogrammet hittar ni under fliken tävlingsprogram.

C-grupper under våren 2022

Följande C-grupper tränar i vår:

Grupp

Bassängtider

Ansvarig tränare

Assisterande tränare

C1

Fyrishov

Mån 17:00-19:00
Ons 06:15-08:00
Tor 16:00-17:30
Fre 16:00-17:30
Sön 11:00-13:00
Torbjörn Svensk Matilda Bohman
Jesper Olsson
Emma Svensson

C2

Fyrishov

Mån 16:00-17:30
Tis 17:30-19:00
Fre 18:00-19:30
Sön 13:30-15:30

Matilda Bohman

Linda Törnquist

Frida Kåver

Tiderna ovan är enbart de tider vi har bokade banor, till detta kommer tid för samling, uppvärmning, landträning och stretching. Respektive grupp kommer att informera separat om de exakta tiderna för detta.

Md webp.net gifmaker
Md simbutiken
Som medlem i US får du 10 % rabatt mot uppvisande av ditt digitala medlemskort. Nu får du också 10 % rabatt vid köp i webbutiken, erbjudandet finns på ditt digitala medlemskort.
Md myclub logo
Md puff samverkan rfsisuuppland 250 250
Md mssf
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub