C-grupp

Målsättning

I den här gruppen jobbar vi primärt mot förkunskapskraven för utvecklingsnivå U4:3. Dessa krav fokuserar enbart på tävlingsresultat så vi jobbar även mot de teknikrelaterade förkunskapskrav som gäller för U5:1.

Detta innebär bland annat att simmaren bör ha klarat av följande innan den lämnar här gruppen:

  • Tävlat i samtliga 100 och 200 meters grenar
  • Optimal teknik vid starter och vändning avseende andning och undervattensarbete
  • Klara av den träning som erbjuds i B-gruppen. C-gruppen är vår första renodlade tävlingsgrupp. Här tränar man för att tävla och prestera i konkurrens med jämnåriga simmare i regionen. Det primära målet under hösten är Simiaden men vi hoppas även att få med några simmare till SUM-SIM.

Träningsupplägg

Vi samlas 15 minuter innan varje träning (om inte annat sägs) för att göra en gemensam uppvärmning och olika landövningar. Det är väldigt viktigt att man kommer i tid till uppvärmningen eftersom vi ofta använder den tiden till att informera simmarna om vad som kommer att ske på dagens träning.Se gärna till att simmarna har ätit ordentligt en tid före träningen så att de orkar hela passet. Efter träningen vill vi väldigt gärna att simmarna äter något litet för att återhämta sig. Det kan vara en frukt, en smörgås eller en drickyoghurt.

Bra att ha med

  • Vanliga simkläder och simglasögon. Ska ni köpa ny baddräkt kan det vara bra att veta att baddräkter med spännen inte är tillåtna på tävling.
  • Badmössa är väldigt bra om man har lite längre hår.
  • Vattenflaska är ett måste, man måste dricka flera gånger under träningen för att orka med hela passet.
  • Platta, fenor och dolme till varje vattenpass.
  • Träningskläder till landpassen, gärna även inomhusskor
  • Slang och hopprep för landträningarna.

Tävlingar

Vi har en ambition att delta på en tävling per månad. Det innebär givetvis att vi är med på våra egna inbjudningstävlingar såsom Jöns Svanberg och Arena Open. De yngre simmarna erbjuds åka på Simiaden. Mer information om tävlingsprogrammet hittar ni under fliken tävlingsprogram.

C-grupper under hösten 2020

Följande C-grupper tränar i höst:

Grupp

Bassängtider

Ansvarig tränare

Assisterande tränare

C1

Fyrishov

Mån 17:00-19:00
Tis 06:00-08:00

Ons 19:00-21:00

Fre 18:00-19:30
Sön 13:30-15:30
Saga Söderberg
Malla Myrelid

C2

Fyrishov

Mån 17:00-18:30

Tis 06:00-08:00

Ons 16:00-17:30
Fre 18:00-19:30
Sön 13:30-15:30
Matilda Bohman

Ellen Fredrika Näslund

Tiderna ovan är enbart de tider vi har bokade banor, till detta kommer tid för samling, uppvärmning, landträning och stretching. Respektive grupp kommer att informera separat om de exakta tiderna för detta.

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub