Om US Vattenpolo

Vad är Vattenpolo?

Vattenpolo är en bollsport som växer så det knakar i Sverige. Ett förenklat sätt att beskriva vattenpolo är att jämföra det med handboll i vatten. Det är en kontaktsport där man bara får röra bollen med en hand och bollen inte får vara under vattnet. Bollen liknar en volleyboll i utseendet, men väger mellan 400-450g och har ett speciellt grepp så man kan greppa bollen ordentligt i vattnet.

Vattenpolo är en av de mest kompletta sporter som kräver en kombination av styrka, snabbhet, skicklighet och taktik. Vattenpolo spelas 7 mot 7 i en bassäng. Ett lag består av en målvakt och 6 utespelare samt maximalt 6 avbytare. En vuxenmatch på högsta nivå är 4x8 minuter nettotid, medan ungdomsmatcher är antingen 4x5 eller 4x6 minuter beroende på åldergruppen.

Vattenpolo hos Upsala Simsällskap

För ungefär tre år sedan grundades Upsala Simsällskaps vattenpolo-sektion. Sedan dess har sektionen vuxit mycket och i nuläget är vi över 40 spelare. Alla får börja spela hos oss, den enda förkunskap som krävs är att man ska kunna simma omkring 200m.

Hos Upsala Simsällskap erbjuder vi vattenpolo i tre olika ålderskategorier:

Utrustning till alla aktiviteter och åldersgrupper finns hos klubben, det enda du behöver ta med dig är badkläder och en handduk, samt en vattenflaska och kanske en frukt eller (protein)bar att äta efter träningen.

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub